Nyt badeværelse – hvad skal man vide?

Når du skal til at lave nyt badeværelse, er det vigtigt, at du gør dig en masse overvejelser forinden. Der skal tages stilling til økonomiske spørgsmål, materialer, varighed og en masse andet før, du kan føle dig tilpas ved at sætte arbejdet igang selv – eller måske bestille det fra en ekstern fagmand. For at gøre det nemt for dig, har vi lavet en tjek liste, som du kan holde dig til, når det bliver din tur til at bestille nyt badeværelse. Ligeledes vil vi komme med et par anbefalinger til fagfolk, som har klaret sig godt på markedet igennem det sidste årti.

Tjek liste til nyt badeværelse

Sørg altid for at have følgende i mente, når du skal orientere dig. Vigtigst af alt er økonomien. Du kan få lavet et nyt badeværelse for helt ned mod 25.000 kr. hvis du virkelig har spare hatten på, men så skal du også forvente, at resultatet bliver derefter. Du kan med andre ord ikke forvente at vade ind i et majestætisk rum med diverse artikler og anordninger, som de fleste kun drømmer om. Ingen japanske automatiserede toilet kummer og ingen sensor i bade eller håndvaske. Til prisen får du et brusebad og et toilet – og dette kan kun klares, hvis dit badeværelse er under 5 m2 i areal.

Hvis du har mod på at investere lidt flere penge i projektet, kan du få lavet et lækkert badeværelse for 50.000 kr., som lever op til de fleste menneskers forestilling om hvad, et godt badeværelse er – og ikke mindst – hvordan det skal se ud. Her er der typisk tale om rum imellem 5 og 10 m2, som kan blive ganske præsentable, hvis bare man vil smide lidt flere penge efter det hele. For denne pris kan du også få installeret et karbad i stedet for flise gulv, dér hvor du normalt ville stå under bruseren. Selve badekarret bliver ikke af marmor, men det kan blive at hårdt støbt plastik med bærende elementer i skroget. Dermed skal det siges, at det ikke er massivt – for så bliver prisen en helt anden. Dit badeværelse bliver iøvrigt udstyret med et toilet og hvis du ønsker det, et bade modul af din foretrukne slags. Det kan f.eks. være en hylde række over håndvasken eller et større spejl. Overordnet set er det hvad, der er råd til, hvis man vil holde sig på det mellemste niveau prismæssigt.

Det gyldne badeværelse

Hvis du er en af dem, der bare ikke kan acceptere, hvis det hele ikke spiller 110 pct., er dette løsningen for dig. Der skal betales 100.000 kr. eller mere for denne løsning, men hvis du har pengene, får du så også et badeværelse, som du bør kunne gøre glædelig brug af resten af dine dage. Først og fremmest skal vi nævne, at målene typisk lyder på 10 – 20 m2. omend nogle rum er set langt større. Der er iøvrigt tale om fuldt ud vægbeklædning og gerne en massiv marmor vask med fritstående rindevask, walk in bruser samt badekar i støbt form. Dertil kommer et væld af andre flotte features, som bliver svære at have med i denne præsentation her. Hvis du ønsker kan du selv finde inspiration hos en forhandler af badeværelser på nettet. Denne artikel er skrevet af Peter Jørgensen og har draget inspiration fra Badmodul.dk.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *