Camp Nou– en flot hjemmebane

Camp Nou er udover garanti for fantastisk flot fodbold også et studie værd i sig selv. Det ligger i Barcelona og betyder på catalansk ”ny hjemmebane”, selvom det faktisk er bygget i 1950érne. Med plads til næsten 100.000 tilskuere regnes det som det største stadion i Europa og det tiendestørste i verden.

Udover at være hjemmebane for ét af verdens bedste fodboldhold lægger Camp Nou også hvert år arena til en lang række store koncerter. Ligesom pave Johannes Paul II i 1982 holdt en prædiken for over 120.000 mennesker netop her.

At stå på et Camp Nou , der er klædt i bordeaux og blå er en helt fantastisk oplevelse og burde være én af de ting, man bare skal nå inden man dør! Men desværre spiller Barcelona ikke på hjemmebane hver dag (og der er også ofte udsolgt), så det næstbedste man kan gøre er, at besøge stadionet på egen hånd. Ved siden af Camp Nou ligger et museum, hvor man kan se en masse trofæer, trøjer og andet spændende guf for fodboldinteresserede. Museet har omkring 1,2 millioner gæster årligt – et besøgstal, som mange andre museer vil give en del for at opnå.

Det er også her på museet, at man kan købe en billet til en rundvisning på området. Et stadion rummer jo meget mere end en plæne og en række tilskuerpladser. Vidste du for eksempel, at der er kapel, hvor spillerne kan hente hjælp inden en vigtig kamp. Ofte får man også lov til at komme ned og se omklædningsrummene og andre steder, som man ikke oplever som tilskuer.

Ved siden af Camp Nou ligger en butik, hvor man kan købe alt, hvad hjertet begærer af Barcelona merchandise og også en lang række Nike produkter, så der er noget for enhver pengepung.

En fodboldkamp på TV bliver en lille smule sjovere, når man selv har stået på stadion og kigget ud over – med eller uden spillere på banen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *